Kunst, Kultur og Samfund

Print Friendly, PDF & Email
Studieretningen Kunst, kultur og samfund I kombinerer fordybelse i kunstneriske udtryk med en bred forståelse af kunstens og menneskets samspil med natur og samfund. Retningen er tonet, så der er fokus på menneskets måde at udtrykke sig på og de drømme, som kunsten rummer. Teaterforestillinger og koncerter præger alle tre år, og klasserne udgør en vigtig brik i skolens teater- og musikarrangementer.

Fagene
På studieretningen Hum/Sprog B vælger du enten musik eller dramatik i kombination med engelsk og samfundsfag. Det naturvidenskabelige fag på B-niveau er geografi.
Se en oversigt over fagene her. Retningen hedder på oversigten K1 og K2 alt efter, om du vælger drama eller musik.

Den humanistiske/sproglige studieretning opfylder de specifikke adgangskrav på alle mellemlange videregående uddannelser. De opfylder også adgangskravene på de fleste lange videregående uddannelser. For at se mere detaljeret oversigt over hvilke muligheder, den enkelte retning giver kan du læse mere på adgangskortet ved at klikke her. Husk at krydse de fag, der indgår i din studieretning af.
Husk også at klikke dit obligatoriske 2. fremmedsprog af for at få et retvisende søgeresultat for hvad en given studieretning giver adgang til.

Hvordan er undervisningen
Gennem kunst skaber mennesket drømme og ideer om til ord, teater og musik, og studieretningen udforsker denne skabelse i både teori og praksis. Undervejs i forløbet indgår kunstneriske projekter og tværfaglige projekter, hvor eleverne udvikler, fremlægger og fremfører både teoretisk og praktisk. Studieretningen rummer regelmæssige besøg i teatret, til koncerter og besøg i musikstudie.

Studieretningen med musik og dramatik har de senere år haft glæde af huskunstnerbesøg med Thomas Dambo, Jan Sonnergaard, Line Knutzon, Peter Darger og Casper Crump. Intentionen er at fastholde et tæt samarbejde med udøvende kunstnere.

Tværfaglige projekter og Almen studieforberedelse
Klasserne har gennem årene i AT arbejdet blandt andet med et projekt om censur (musik/dramatik, samfundsfag og engelsk), om stumfilm (musik/dramatik og dansk), med et rejseprojekt til Dublin om identitet (musik/dramatik, samfundsfag og engelsk), om Nick Caves univers (musik, drama, engelsk) og med projekter med titlerne: Hvad er en storby (dansk og historie), at præstere det bedste (engelsk og idræt).

Se en lille film om dramatik på Det frie Gymnasium her.

Hvis du søger denne studieretning, har du to valgmuligheder i skemaet på www.optagelse.dk:
1. Engelsk-dramatik (kryds dramatik som kunstnerisk fag)
2. Engelsk-musik (kryds musik som kunstnerisk fag)