Sundhed og bæredygtighed

Print Friendly, PDF & Email

Sundhed og bæredygtighedslinjen er for dig, der er særligt interesseret i, hvordan verden bliver et sundere og mere bæredygtigt sted at være. Samtidig er der også fokus på, hvordan mennesker udvikler sig både fysisk og psykisk i samspil med natur og samfund. I felten skal du både arbejde med teori og praksis. Bl.a. med  arv/miljø og  psykologi. Vi undersøger også forskellige former for produktion inden for både design og miljø.

Ud over de obligatoriske fag rummer linjen design C og psykologi B. Dertil er der mulighed for at løfte et fag fra C-B fx matematik eller tage endnu et valgfag på c-niveau.
På følgende link kan du danne dig et overblik over de forskellige profiler og på det næste link kan du se den specifikke fagsammensætning for Sundhed og bæredygtighed.

Videregående uddannelser og HF
Den 2-årige hf opfylder de specifikke adgangskrav til de fleste mellemlange videregående uddannelser. De opfylder også adgangskravene på enkelte videregående uddannelser. Dette afhænger dog lidt af, hvilket valgfag du vælger. Hvis du fx tager matematik på B-niveau giver det adgang til de fleste samfundsvidenskabelige uddannelser (hvis dit eksamensgennemsnit  giver adgang). For de humanistiske videregående uddannelser kræves yderligere et videregående sprogfag (tysk eller fransk) på B-niveau. Eller et begyndersprog på A-niveau. Dette kan du efterfølgende tage som gymnasial supplering. Læs mere om dette her.
For at se mere detaljeret oversigt over hvilke muligheder, den enkelte retning giver kan du klikke her. Husk at krydse de fag, der indgår i din linje af.