Livet på detfri

Print Friendly, PDF & Email
NY PÅ DET FRIE
Velkommen som ny elev på Det frie Gymnasium. Når du er ny, er der meget at forholde sig til, hvad enten du er Drage-, gymnasieelev eller skal tage en hf. Alle skolens elever og ansatte gør deres bedste for, at du kan få en god skolestart.
Du vil i løbet af den første tid blive introduceret til skolens platforme Dapps og Lectio.
Det er vigtigt at du finder vej til disse platforme og vænner dig til dagligt at orientere dig i hvad der sker på skolen.
Læs mere..

MUSIK
Der spilles meget musik på Det frie Gymnasium. Både bands fra musiklinjerne, lærer-elev bands og andre der måtte have lyst spiller i og efter skoletiden. Dertil har vi øvelokaler, der kan benyttes efter aftale. Vi har også en række udvalg, der handler om musik, fx jazz-udvalget, der arrangerer jazz-koncerter på skolen.
 
SAMMENHOLD
På Det frie Gymnasium er skoledemokratiet er i centrum. Det betyder, at de regler vi vedtager på skolemødet kan kun ændres på et nyt skolemøde. Alle elever, lærere, rektor og andre ansatte har hver en stemme. Vi forventer, at alle respekterer skolens demokrati og de beslutninger, vi tager på skolemøderne.
 
VEGANER
Kantinen laver mad ud fra princippet om bæredygtighed, hvilket vil sige, at alle råvarerne er økologiske og maden vegetarisk og vegansk. De fleste af råvarerne bliver kørt til kantinen på ladcyklel. Kantinen tager ikke mod kontanter. Som elev på skolen får du en lille chip, som du kan sætte penge ind på og bruge som betaling når du køber mad, kaffe eller drikkevarer i kantinen. 
 
AKTIVITETER
På Det frie har vi et væld af forskellige aktiviteter, men vigtigst af alle er vores morgenmøde fra klokken 10.00-10.15 og vores skolemøde hver torsdag klokken 12.25-13.55. På skolemødet beslutter vi blandt andet, hvilke aktiviteter der skal ske på skolen. Det være sig alt fra ansættelse af ny rektor, om der skal males i kantinen og vores holdning til SU-reformen.
 
REJSER
Studieture er en vigtig del af undervisningen på Det frie Gymnasium og har altid et fagligt indhold. I gymnasiet er turen placeret i foråret i 2.g og i 2.hf i efteråret. Kig under Grundskolen for at se deres studieture. Alle rejser bliver aftalt som et samarbejde mellem elever og faglærere og varer cirka en uge. Skolen yder tilskud til udgifterne til rejse og ophold. Skolemødet har af hensyn til klimaudfordringen besluttet at vi ikke flyver på studieture.
 
FESTER
Skolen holder et fast antal fester med adgang for elever, som går på skolen. Festerne varer fra klokken 20.00-01.00, og for musikken står dj’s eller bands. Du kan være med til at arrangere festerne ved at melde dig til skolens festudvalg. Grundskolens elever er også med, og vi forventer naturligvis, at de ældre elever passer på de yngre, mindre erfarne.
 
SAMHØRIGHED
Samværet på skolen præges af åbenhed, rummelighed, nærvær og samarbejde med respekt for den enkelte person. Kendetegnene ved skolens kultur er det aktive, udadvendte og bæredygtige miljø, der bærer præg af skolens tradition for engagement og kritisk stillingtagen til verden omkring os.
 
DE GAMLES BY
Når det er godt vejr, bruger skolen ofte De gamles By, der ligger overfor skolen i Møllegade. I Struenseegade er det Hans Tavsens Park. Nogle elever spiser der, andre holder udvalgsmøde og en del hænger bare ud i solen. Beboerne synes, at det er hyggeligt, at vi er der, når bare vi husker at rydde op efter os!