Ansøger gym/hf

Print Friendly, PDF & Email

Kære kommende gymnasie/hf-elev.
Velkommen til  Danmarks eneste basisdemokratiske gymnasium, hvor du som elev har reel indflydelse. På den her side kan du få mere at vide om optagelsesproceduren på Det frie Gymnasium. 

Vores bygninger ligger i hjertet af Nørrebro. Den ene i Møllegade og den anden i Struenseegade lige bagved Assistens Kirkegården. Som elev på Det frie Gymnasium bliver du derfor også en del af det Nørrebro, vi bor på, når du ind i mellem skal gå  igennem Assistensen for at skifte bygning.

At gå på Det fri stiller krav om elevdeltagelse. Vores formål er nemlig, at du gennem vores basisdemokratiske læringsmiljø, opnår høj faglighed og kritisk dannelse, der gør dig rustet til videregående uddannelse og  til at tage del i et demokratisk samfund. På skolen bliver du taget alvorligt og lærerne møder dig i øjenhøjde. Vi har ikke noget lærerværelse, og lærer og elever holder  dagligt pauser sammen i skolens kantiner.
På Det frie Gymnasium forventer vi derfor også, at du som elev involverer dig i din skolegang, og at du tager medansvar for de fælles beslutninger som vi tager.